repülőtér váró repülő
Ingatlan

Kemény küzdelmet folytatnak a reptereken a takarítás nagymesterei

Portfolio
Egy légikikötő tisztán tartása bonyolult és sokrétű szolgáltatást takar, rengeteg biztonsági, egészségügyi és környezetvédelmi kritériumnak kell megfelelni. Ezért sem mindegy, hogy mely cégeket választják ki a reptéri üzemeltetők a takarítási munkák elvégzésére. A B+N Referencia Zrt. 2022 január 1-étől - egy tavaly kiírt pályázat nyerteseként - újabb 4 évre elnyerte a prágai Václav Havel Repülőtér takarítási szolgáltatásait. A társaság 12 pályázó mellett, egyedüli magyar székhelyű vállalatként indult a tenderen.

Egy légikikötő tisztán tartása bonyolult és sokrétű szolgáltatást takar, rengeteg kritériumnak kell megfelelni. A különleges „üzem” és a havi többmilliós utasforgalom miatt a repülőtér üzemeltetők szigorú biztonsági, egészségügyi és környezetvédelmi követelményeket állítanak fel. A tisztaság és higiénia alapkövetelmény, de ezen kívül figyelembe kell venni a járatsűrűséget, az eltérő utazási szezonok miatti különbségeket. Nagyon fontos továbbá az időtényező, nem lehet csúszás.

Liszt Ferenc repülőtéren a társaság 80 ezer négyzetméter terület tisztán tartását végzi, amely sokféle felületből tevődik össze.

„Nem túlzás kijelenteni, hogy társaságunk a repülőtér takarítás specialistája a Közép-kelet-európai régióban. A repülőtér takarítás társaságunk ékköve. Állandó referencia, valamint az innováció terepe számunkra. A prágai repülőtér mellett több éve mi végezzük a takarítási, fertőtlenítési szolgáltatásokat a budapesti Liszt Ferenc Repülőtéren is.” – jelentette ki Kis-Szölgyémi Ferenc, a B+N vezérigazgatója.

Kis-Szölgyémi Ferenc
B+N Referencia Zrt., vezérigazgató
 Tovább

Libor Holik, a cég csehországi és szlovákiai vezérigazgatója az új szerződés kapcsán kiemelte: „A prágai repülőtéren a 2-es és 3-as terminálon összesen 180 000 m2 terület tisztaságáért vagyunk felelősek, amely az eddigiekhez képest 15%-os bővülést jelent. A hangárok, adminisztratív épület, a szabadtéri területek, az üvegfalak, az utasbeszálló hidak takarítására mind-mind a B+N portfóliójába tartozik"

Holík Libor
B+N Czech Republic Facility Services, CEO Czech Republic and Slovakia
 Tovább

A légikikötők az innováció terepei is a cég számára. A budapesti repülőtéren folyamatosan dolgozik az a 8 darab autonóm ipari takarítórobot, amely az iparág új trendjeit határozza meg. A berendezés az egybefüggő, nagy területek hatékony tisztítását teszi lehetővé. A ROBIN nevet viselő takarítórobotok a közeljövőben bemutatkoznak a prágai repülőtéren is.

CTPark Budapest West - BIA4
27467 m24.75–4.75
CTPark Kecskemét
28698 m24.75–4.75
HelloParks Fót
46000 m24.75–4.75
Prologis Park Budapest-Budaörs
KIADVA m24.7–4.7
Prologis Park Budapest-M1
KIADVA m24.7–4.7

Címlapkép: Getty Images

elemző
francia ország koronavírus járvány hullám omikron
kariko katalin
who getty stock
feher haz
auchan
antony blinken
horvátország zászló

MNB Intézet A fánk-hatás

A pandémia alaposan megbolygatta az ingatlanpiaci folyamatokat. Két kutató arra a kérdésre kereste a választ, hogy...

Online előadás
Hosszú távú portfólió építés ETF-ek segítségével, osztalékrészvények, gyorsnövekedésű részvények.
Ajándék ötlet
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Privát banki tanácsadó

Privát banki tanácsadó
2022. február 22.
Portfolio Agrár Klub: Sorsdöntő év következik? - A magyar agrárium kilátásai 2022-től
2022. február 24.
Private Investor Day 2022
2022. április 6.
Agrárium 2022
london felhőkarcoló