Előfizetői tartalom

Ez nem hiányzott: Már a kereskedőknél is látszik az építőanyagok további drágulása

Portfolio
Hiába reméltük a tavalyi év második felében, hogy mérséklődni kezdenek az építési alapanyagok árai, a közben elszálló energiaköltségek több termék esetében is csak további drágulást hoztak. A szakmabeliek az ősz folyamán többször is figyelmeztettek, hogy idén év elején új lendületet vehet az áremelkedés, ami most úgy látszik meg is jelent a kereskedőknél - derül ki a Világgazdaság podcastjéből, ahol Wiesinger Raimund, a Magyar Építőanyag Kereskedelmi Egyesület (ÉKE) elnöke adott helyzetértékelést.

A tavalyi év egyik legfontosabb témáját az építőiparban az alapanyagárak drasztikus emelkedési üteme szolgáltatta. Az év közepére globális szinten már mérséklődött a helyzet, ami Magyarországra őszre el is kezdett begyűrűzni - az év második felében azonban elszálltak az energiaárak, ami miatt megint fel kellett készülni egyes (energiaigényes) alapanyagok további drágulására....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés