ctp raktár tetjén napelemek
Ingatlan

Napelemekkel fedik be a raktárak tetejét

Portfolio
Naperőművek építésébe kezdett a CTP a teljes ingatlanportfólióján, amelynek első ütemében 6 épületre történik telepítés, elsőként Biatorbágyon és Üllőn. Az egyenként 500 kW teljesítményű telepek a tervek szerint 2022 első negyedévében kezdik meg működésüket - áll a fejlesztő közleményében.

A napelempark telepítésével az ingatlanfejelsztő célja, hogy csökkentse az energia-szállítás költségeit, valamint, hogy a bérlők zöld energia iránti igényeit kielégítése. A projektet hazai kivitelező cégek végzik és a CTP saját beruházásaként - teljes mértékben saját forrásból - fejleszti.

A vállalat működésében fontos a fenntarthatóság és a zöld megoldások minél átfogóbb alkalmazása. A teljes mértékben BREEAM-tanúsított portfólióval rendelkező vállalat korábban célul tűzte ki, hogy minden négyzetméternyi épületéhez egy négyzetméternyi erdőt birtokoljon, valamint, hogy napelemeket telepítsen a teljes portfólióra tekintve.

Ennek szellemében kezdődött az épületekre tervezett 6 naperőmű kivitelezése, amelyek egyenként 4-5000 négyzetméternyi területet foglalnak el és 500 kW teljesítményre lesznek képesek.

„Hazai portfóliónkban több százezer négyzetméter szabad tetőfelület van, egyértelmű volt, hogy naperőművek telepítésére szeretnénk ezen felületeket felhasználni. Ez az első ilyen jellegű beruházásunk, célunk, hogy valamennyi épületünk tetőfelületét napelemek telepítésére hasznosítsuk, és csoportszinten megfelelő mértékű erdőterületet birtokoljunk célunk elérése érdekében. A zöld gondolkodás bérlőink számára is fontos, egyre inkább igénylik a fenntartható megoldások bevezetését” – mondta Huszlicska Dávid, a CTP Magyarország country menedzsere.

Huszlicska Dávid
CTP Management Hungary Kft., Country Head
Dávid Huszlicska joined CTP in 2017, a year after the company entered the Hungarian market, as a senior business developer. He gained previous experience at the investment department of an internation
Tovább
Dávid Huszlicska joined CTP in 2017, a year after the company entered the Hungarian market, as a senior business developer. He gained previous experience at the investment department of an internation Tovább

A CTPark Budapest West (Biatorbágy) és a CTPark Budapest East (Üllő) területén épülő erőművek telepítése már megkezdődött, egyes épületek esetén a próbaüzemek 2021 év végén elindulhatnak, a teljes átadásra pedig 2022 első negyedévében kerülhet sor. A CTP vállalatának célja, hogy minden országban hasonló naperőművek épülhessenek az épületeiken, a cseh központban például már millió négyzetméteres nagyságrendet közelíti a napelemek mennyisége, hasonló a cél Magyarországon is.

Portfolio Ingatlan Raktárkereső
CTPark Budapest West - BIA4

CTPark Budapest West - BIA4

2051 Biatorbágy, Mészárosok út 6
Kiadó terület: 27467 m2
Bérleti díj: 4.75 – 4.75 EUR
Átadás:
2022 Q1

Ajánlatot kérek

Címlapkép forrása: CTP

elemző
francia ország koronavírus járvány hullám omikron
kariko katalin
who getty stock
feher haz
auchan
antony blinken
horvátország zászló

MNB Intézet A fánk-hatás

A pandémia alaposan megbolygatta az ingatlanpiaci folyamatokat. Két kutató arra a kérdésre kereste a választ, hogy...

2022. február 22.
Portfolio Agrár Klub: Sorsdöntő év következik? - A magyar agrárium kilátásai 2022-től
2022. február 24.
Private Investor Day 2022
2022. április 6.
Agrárium 2022
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Privát banki tanácsadó

Privát banki tanácsadó
Online előadás
Hosszú távú portfólió építés ETF-ek segítségével, osztalékrészvények, gyorsnövekedésű részvények.
Ajándék ötlet
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
london felhőkarcoló