akadémia garden
Ingatlan

Eladták a belvárosi irodaházat: kezdődhet a teljes felújítás

Portfolio
A Europa Capital, páneurópai ingatlanbefektetési alapkezelő bejelentette hogy a ConvergenCE kereskedelmi ingatlanbefektető és -fejlesztővel közösen megvásárolta az V. kerületi Akadémia Business Centert. Az akvizíciót követően az épület a Europa Capital egyik alapja, a Europa Fund VI portfóliójába fog tartozni és teljes felújítást végeznek majd rajta, hogy nettó zéró kibocsátás mellett működhessen áll a Europa Capital és a ConvergenCE közleményében.

A Duna partján, az Akadémia utca és az Arany János utca sarkán található, mintegy 12 500 négyzetméteres irodaház megvásárlásáról döntött a Europa Capital, illetve a cég 2005 óta magyarországi partnereként tevékenykedő ConvergenCE.

Az Akadémia Business Center sokáig a Raiffeisen Bank székhelyeként szolgált, a tranzakció lezárultát követően pedig új lehetőséget kínál a felújításra és újrapozícionálásra. A vásárlók célja, hogy az eszközt nettó zéró működésre alakítsák át, megszüntetve az üvegházhatású gázoktól való függőségét. Az épület a BREEAM, a Wiredscore és a WELL minősítést is megcélozza. A munkálatok várhatóan az akvizíció befejezését követően kezdődnek meg, és kiterjedt belső felújítást, új gépészeti berendezések beszerzését, valamint a közös és irodai terek átalakítását foglalják magukban.

Bár a pontos vételárat nem tudjuk, a környéken jellemző bérleti díjak és hozamszintek alapján készítettünk egy becslést. Abban az esetben, ha 22 euró/m2/hó bérleti díjat veszünk alapul, a 12 500 négyzetméteres épület évente akár 3,3 millió euró bevételt is termelhet a tulajdonosának, ami 6 százalékos hozamszint mellett 55 millió, 5,5 százalékos hozamszint mellett 60 millió eurós, vagyis 20-21 milliárd forintos értéket jelent.

Robert Martin, a Europa Capital partnere és befektetési vezetője így nyilatkozott: "Az Akadémia Business Center kiváló helyen található, és rengeteg lehetőséget kínál a magas színvonalú felújításra, melynek során kiemelten fókuszálunk a bérlői elvárásokra, a well-beingre és a nettó zéró kibocsátás elérésére. A befektetést üzletileg jól indokolja, hogy Budapest szívében szűkös a rendelkezésre álló prémium irodakínálat. Ez az épület így különösen vonzó azon a cégeknek, akik fenntarthatósági feltételekkel bíró belvárosi lokációt keresnek.”

Jason Oram, partner és alapkezelő hozzátette: "Ez a befektetés jól bizonyítja azt a meggyőződésünket, hogy a jó elhelyezkedésű irodaházak dacolhatnak a járvány hatásaihoz alkalmazkodó piaci folyamatokkal. Örülünk, hogy az Akadémia Business Center az irodaportfóliónk részévé vált."

A ConvergenCE az ingatlan helyi vagyonkezelésért lesz felelős, Zeley Csaba, a cég ügyvezető igazgatója elmondta: "Örülünk, hogy számos sikeres, és azóta már értékesített közös projekt után, mint az Eiffel Square, a Kálvin Square, a B52 és a CityZen, ismét a Europa Capitallal dolgozhatunk. A kivételes elhelyezkedésének és a benne rejlő nagyszerű lehetőségeknek köszönhetően az Akadémia Business Center Budapest egyik legsikeresebb vegyes funkciójú kereskedelmi ingatlanja lesz."

Zeley Csaba
ConvergenCE, ügyvezető igazgató
Zeley Csaba több mint 20 éves tapasztalattal rendelkező ingatlanpiaci szakember, a ConvergenCE ingatlanbefektető és –fejlesztő cég ügyvezető igazgatója. Mielőtt 2008-ban csatlakozott a ConvergenCE-hez
Tovább
Zeley Csaba több mint 20 éves tapasztalattal rendelkező ingatlanpiaci szakember, a ConvergenCE ingatlanbefektető és –fejlesztő cég ügyvezető igazgatója. Mielőtt 2008-ban csatlakozott a ConvergenCE-hez Tovább
Portfolio Ingatlan Irodakereső
Bajcsy Irodaház

Bajcsy Irodaház

1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 57.
Kiadó terület: 150 m2
Bérleti díj: 3150 – 3500 HUF
Átadás:
1980

Ajánlatot kérek

Címlapkép forrása: MTVA/Bizományosi: Róka László

elemző
francia ország koronavírus járvány hullám omikron
kariko katalin
who getty stock
feher haz
auchan
antony blinken
horvátország zászló

MNB Intézet A fánk-hatás

A pandémia alaposan megbolygatta az ingatlanpiaci folyamatokat. Két kutató arra a kérdésre kereste a választ, hogy...

Online előadás
Hosszú távú portfólió építés ETF-ek segítségével, osztalékrészvények, gyorsnövekedésű részvények.
Ajándék ötlet
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Privát banki tanácsadó

Privát banki tanácsadó
2022. február 22.
Portfolio Agrár Klub: Sorsdöntő év következik? - A magyar agrárium kilátásai 2022-től
2022. február 24.
Private Investor Day 2022
2022. április 6.
Agrárium 2022
london felhőkarcoló