Szegedi út átkelő
Ingatlan

Új felüljáróval gazdagodhat a főváros - Két kerületet kötne össze

Portfolio
Tegnap délután a 13. kerületi önkormányzat képviselő-testülete ellenszavazat nélkül támogatta a Szegedi úti felüljáró továbbtervezését - jelentette be Fürjes Balázs Facebook oldalán. A tervezést a BFK végzi majd, az építkezés pedig állami forrásból valósul meg. A projektet a fővárosi városvezetés is támogatta.

A tervezést a kormány megbízásából a Vitézy Dávid vezette Budapest Fejlesztési Központ végzi, a kormány biztosítja majd az építés költségeit is. A Szegedi úti felüljáró megteremti a szomszédos Zugló és Angyalföld közötti hiányzó kapcsolatot, ezzel pedig megkönnyíti az ott élők mindennapi közlekedését. A felüljáró megépítése az államtitkár szerint kulcsfontosságú szerepet tölt be a Városliget autómentesítésében.

A másik probléma, amit a felüljáró megoldana, az két szomszédos városrész jobb összeköttetése. Ma Rákosrendező vasúti területe és az M3-as autópálya bevezető szakasza elvágja egymástól a szomszédos Zuglót és Angyalföldet, a környéken csupán egyetlen egy helyen és sok kerülővel a Teleki Blanka utcai vasúti átjárónál lehet átjutni egyik kerületből a másikba. Az átjáró csúcsidőben akár 40 percen át is zárva tart, feltartva a forgalmat.

Városliget mögötti fejlesztések
A Városliget és környezetének egyes közlekedési fejlesztései. Forrás: Fürjes Balázs

A Rákosrendező felett (a Szegedi út és a Nagy Lajos király útja vonalában) épülő új felüljáró megoldást jelent erre a problémára és biztosítaná a XIII. és a XIV. kerületek közötti jelenleg hiányzó kapcsolatot. A felüljáró ráadásul nem csak az autós összeköttetést biztosítja: Fürjes bejegyzése szerint a hídon keresztül, a jelenleg csak a Mexikói útig közlekedő 3-as villamost is meghosszabbítják a Béke térig (ezzel a villamossal Soroksárról, Zuglón keresztül egészen Angyalföldig lehet majd közlekedni). A hídon ezeken kívül helyet kap még biciklisáv is és a gyalogos átkelést is biztosítják rajta.

"Ahhoz, hogy folytathassuk a felüljáró tervezését, három önkormányzat: a 13. és a 14. kerület, valamint a Főváros testületi döntése szükséges. Ebből az első megvan" - zárta az államtitkár.

Címlapkép forrása: Fürjes Balázs Facebook oldala

elemző
francia ország koronavírus járvány hullám omikron
kariko katalin
who getty stock
feher haz
auchan
antony blinken
horvátország zászló

MNB Intézet A fánk-hatás

A pandémia alaposan megbolygatta az ingatlanpiaci folyamatokat. Két kutató arra a kérdésre kereste a választ, hogy...

2022. február 22.
Portfolio Agrár Klub: Sorsdöntő év következik? - A magyar agrárium kilátásai 2022-től
2022. február 24.
Private Investor Day 2022
2022. április 6.
Agrárium 2022
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Privát banki tanácsadó

Privát banki tanácsadó
Online előadás
Hosszú távú portfólió építés ETF-ek segítségével, osztalékrészvények, gyorsnövekedésű részvények.
Ajándék ötlet
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
london felhőkarcoló