Előfizetői tartalom

A zöld után itt a fenntartható: új kötvénnyel jelentkezett a Campona tulajdonosa

Portfolio
Újfajta kötvényt bocsátott ki a több hazai irodaház és hotel mellett a Camponát is birtokló CPI Property Group, mely összesen 700 millió euró értékben bocsátott ki "fenntarthatósági kötvényt". Az aukcióból befolyt pénzeket nem kell feltétlenül zöld projektekre fordítani, fenntarthatóvá az teszi, hogy a CPI bizonyos kibocsátási célokat vállal, amiket ha nem teljesít, növekszik a kötvény hozama.

Az elmúlt években valóságos bombaként robbant be a hazai és régiós ingatlanszektorba a vállalati zöldkötvények kibocsátása, melyek az egyik legszennyezőbb ágazat (ha az ingatlanokhoz az építőipart is hozzávesszük) zöldülését hivatottak elősegíteni. A trenden most a CPI Property Group csavart egyet az úgynevezett "fenntarthatósági kötvény" kibocsátásával. A CPI 700...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés