Előfizetői tartalom

Itt a magas infláció hatása: öntik a pénzt a befektetők a magyar ingatlanpiacra

Portfolio
Úgy tűnik, hogy befektetők ingatlanpiacba vetett bizalma visszatért, és a magas infláció elől egyre inkább ingatlanba menekítik a forrásaikat. A CBRE legfrissebb tanulmánya, a Real Estate Market Outlook 2022 kifejezetten erős ingatlanpiaci befektetési volument detektált az egész EMEA régióban. Magyarország pedig a növekedésben kiemelkedő, magasabb ütemben nőnek itt a befektetések, mint a kelet-közép-európai régióban, annak ellenére, hogy az Európában kedvencnek számító bérlakás, és logisztikai szegmens tranzakciói szinte alig tesznek hozzá itthon a végső számokhoz.

A globális szinten is magas infláció, illetve a reál gazdaságban való hit erősödése áll annak hátterében, hogy újra életre kelt az ingatlanbefektetési piac, noha az egyes szektorok, illetve a lokáció között (hotel, iroda, logisztika vagy retail piac, főváros vagy vidék) vannak azért lényeges különbségek. A CBRE jelentése alapján a Benelux országokban, illetve Franciaországban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés