Előfizetői tartalom

Tíz tipp, a lakásépítési kánaánhoz

Portfolio
Napjainkra Magyarországon is jelentkezik az Európában tapasztalható „lakhatási krízis”. Ennek magyaros változata, a lakásvagyon műszaki állagának gyors romlása, öregedése, ahol a tulajdonos nem költ megfelelően a lakásfelújításra a lakhatás minőségére. A keresletet figyelembe véve, a növekvő új lakásszám ellenére sem épül elegendő új lakás, és az elkészülteket sem a rászorulók veszik megjellemzően, hanem a befektetési célú vásárlások a meghatározóak. Ahhoz, hogy a lakásépítés és a lakásfelújítás még inkább lendületbe kerüljön, az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége 10 pontos javaslatot fogalmazott meg.

Ahhoz, hogy 2021. évi nem várt mértékű építőanyagár-emelkedés és az infláció ellenére 2022-ben a lakásépítés, a lakásfelújítás egyenrangú legyen és lendületük ne törjön meg, az ÉVOSZ is javaslatokat fogalmazott meg, amelyek főként a források bővítésére fókuszálnak. Kapcsolódó cikkünk 2022. 01. 24. Nem tűnnek el a sötét felhők - Folytatódhat az építőipari...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái