Előfizetői tartalom

Már a munkavállalók diktálják a tempót: Az ingatlanpiacot is felforgatja a "nagy felmondás" kora

Portfolio
Az Egyesült Államokban még soha annyian nem hagyták el a munkájukat, mint 2021 második félévében, egész pontosan 20 millióan mondtak föl munkahelyükről - derül ki a Linkedin adataiból, amit az amerikai 60 perc című műsorban idéztek. Amerikában a jelenséget már névvel is illetik, "big quit" vagy "great resignation"-nek nevezik a folyamatot, mellyel eddig még soha nem találkoztak, a munkavállalók ugyanis először saját döntésből mondanak föl tömegesen jobb pozíciók után kutatva. A jelenség rengeteg szempontból is izgalmas, mi viszont most ingatlanpiaci szemmel közelítjük meg a témát: milyen hatásai lehetnek ennek a munka világára, az irodákra és a lakásárakra?

A "nagy felmondás" kora A pandémia könnyen lehet, hogy ráébresztette az embereket arra, hogy túl rövid az élet ahhoz, hogy valami olyasmivel foglalkozzanak, amit valójában nem nagyon szeretnek. Ez persze csak egy felvetés, de erre lehet következtetni a 60 perc című amerikai műsor riportjából is, ahol többek közt a Linkedin vezető közgazdászával, Karin Kimbrough-val beszélgettek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés