Előfizetői tartalom

Kilőttek a vidéki lakásárak - Ezeken a helyeken volt a legnagyobb az áremelkedés

Portfolio
Kiadta legfrissebb lakásárindexét az MNB. Ez alapján Budapesten 2021 harmadik negyedévében 1,6 százalékkal emelkedtek a lakásárak. Az előző év azonos időszakához képest 9,1 százalékos volt a drágulás. Ennél jelentősen magasabb volt az áremelkedés vidéken. A vidéki városokban egy negyedév alatt 5,7 százalékkal nőttek a lakásárak, az éves áremelkedés mértéke pedig 19,8 százalékra emelkedett. A községekben negyedéves alapon 12,2 százalékkal drágultak a lakások, amivel az éves árdinamika mértéke 24,5 százalékra növekedett. Országos átlagban 6,7 százalékkal nőttek a lakásárak az első negyedévben. Az éves növekedési ütem az előző negyedéves 15,3 százalékról 19,0 százalékra emelkedett.

Az MNB lakásárindex legfrissebb értékei szerint Budapesten 2020 és 2021 harmadik negyedéve között nominálisan 9,1 százalékos emelkedés volt megfigyelhető a lakásárakban. Negyedéves alapon szintén emelkedtek az árak a fővárosban, mintegy 1,6 százalékkal. A vidéki városokban éves alapon nominálisan jelentős mértékben, 19,8 százalékkal, negyedéves alapon pedig 5,7 százalékkal...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés