Előfizetői tartalom

Rekord alacsonyan van azok száma, akik szerint "jó döntés most lakást venni"

Portfolio
A koronavírus járványhullámok első hulláma, 2020 májusa óta nem voltak ennyire pesszimisták a fogyasztók az amerikai lakáspiaccal kapcsolatban - írja a CNBC a Fannie Mae, amerikai jelzáloghitel-finanszírozó felmérésére hivatkozva. A jelentés szerint a megkérdezettek negyede gondolja csupán, hogy jó döntés most lakást vásárolni - soha ilyen kevesen nem voltak még ezen a véleményen.

Nagy pesszimizmus övezi fogyasztói oldalról az amerikai lakáspiacot, miután egy felmérés szerint soha ilyen kevesen nem gondolták még azt, hogy jó döntés most lakást vásárolni. A fogyasztókat elsősorban az emelkedő kamatkörnyezet riasztja el a vásárlástól, de közrejátszik benne a brutális lakásár-emelkedés is, ami az elmúlt egy-két évben végbe ment az USA-ban. Nem meglepő...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés