Előfizetői tartalom

Több tíz milliárd adóforinttól esik el az állam az illegális lakásfelújítások miatt

Portfolio
Csak tavaly összesen 75 milliárd forint adóbevételtől esett el az állam köszönhetően a feketén, szerződések nélkül végzett lakásfelújításoknak - írja sajtóközleményében az Építőipari Vállalkozók Országos Szakszövetsége. A szervezet közleményében reményét fejezte ki a január 1-jével életbe lépő "üvegkapu rendszer" felé, de szerintük további szigorú lépéseket kell tenni a szektor fehérítését illetően. A legálisan, számlát rendre kiállító cégek jelentős versenyhátrányba kerülnek a rosszul felügyelt piacon.

Az ÉVOSZ nagy elvárásokkal tekint a 2022. január 1-től működő „Üvegkapu rendszerre”, amely keretén belül a 700 millió Ft feletti építési-beruházási célú közbeszerzéseknél a létesítmények megvalósításában résztvevő vállalkozások a NAV felé napi szintű, névre szabott foglalkoztatási adatokat kell megadjanak. Koji László ÉVOSZ elnök szerint tovább is kellene...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés