Előfizetői tartalom

Mi lesz a legjobb ingatlanbefektetés, ha elszabadul az infláció?

Milyen hatása lesz a hazai ingatlanalapokra az elszabaduló inflációnak? Mekkora a társadalmi és gazdasági nyomás az ESG-hez köthető befektetések részéről? Az elmúlt két év tükrében mi most a legjobb befektetés a piacon? Többek között ezekre a kérdésekre kerestük a választ, ezúttal az ingatlanalapok felől közelítve a témát. A fentiek mellett a világban zajló legfontosabb változásokról, valamint az aktuális és a jövőben várható kihívásokról kérdeztük a szakértőket, akik között ott volt Dr. Németh Miklós, az OTP Bank Speciális Finanszírozási Igazgatóságának ügyvezető igazgatója, Jakab Zsolt, a Diófa Alapkezelő ingatlan portfólió menedzsere és Pázmány Balázs, az Erste Alapkezelő Zrt. igazgatóságának elnöke.

Milyen hatása lesz a hazai ingatlanalapokra az elszabadult inflációnak? Németh Miklós: Úgy gondoljuk, hogy a tavalyi évben kialakult magas inflációs szintek hamarosan alacsonyabb szintre csökkenhetnek. Azt tapasztaljuk, hogy a cash-flow termelő ingatlanokon elérhető hozam jelentősen nem változott, a bérleti díjak emelkedése elmarad az infláció szintjétől. Az irodapiac COVID-dal...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés