Előfizetői tartalom

Valósággal felrobbant a lakosságszám ezeken a településeken

Portfolio
Legutóbbi cikkünkben a népességcsökkenés által leginkább sújtott településeinket mutattuk be, ezúttal viszont a másik oldalt, vagyis azokat a településeket gyűjtöttük össze, ahol 2000 és 2020 között a legnagyobb arányú volt a népességnövekedés. Nem meglepő, hogy főként Budapest elővárosában található településekről van szó, viszont a legnagyobb arányú népességrobbanás nem itt, hanem az egyik nyugati megyeszékhelyünk agglomerációjában következett be. Íme az érintett települések.

Bár az ország népessége mintegy négy évtizede csökken, vannak olyan térségei az országbak, ahol nyoma sincs a csökkenésnek, sőt, az elmúlt évtizedekben többszörösre nőtt a lakosságszám. Ez a folyamat elsősorban a belföldi vándorlásnak köszönhető, a természetes szaporodás ugyanis az ország legnagyobb részén továbbra is negatív, vagyis népességfogyásról beszélhetünk....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés