Előfizetői tartalom

Hatalmas összegeket emészt fel a régi épületek felújítása - De valakinek ki kell fizetnie

Portfolio
Az Európai Unió, az ENSZ és összességében a globális nagypolitika egyértelműen deklarálta, hogy a privát finanszírozó szektornak vezető szerepet szán a fenntartható gazdaságra történő átállás finanszírozásában. A banki finanszírozás, a fenntartható ingatlanok és az ESG kapcsolatáról a DLA Piper Hungary Zöld Ingatlanok podcast sorozat negyedik epizódjában Szege Györggyel, a Magyar Bankholding Zrt. ESG-szakterületének vezetőjével beszélgetett Borbély Gábor, partner, a DLA Piper Hungary finanszírozási praxis vezetője és Kui Szilárd, local partner, a DLA Piper Hungary ingatlanjogi csoportjának vezetője.

Az a globális törekvés, ami az elmúlt években életre hívta az ESG szemléletet, számtalan bizonytalanságot eredményezett az ingatlanszektorban és több más ágazatban is. Az alapvető nehézséget az jelenti, hogy egyelőre nem áll rendelkezésre egységes keretrendszer arra nézve, hogy mit lehet pontosan zöldnek tekinteni. A megoldáshoz vezető út egyik fontos lépése a 2021 tavaszán...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái