FONTOS Válságban Európa, de már látszik, hogy ki mentheti meg az EU-t
 
Előfizetői tartalom

Villámgyorsan csaptak le egy új ágazatra az ingatlanbefektetők

Portfolio
Egyre nagyobb üzlet Európában a piaci alapú bérlakásszektor. Bár Magyarországon még nem beszélhetünk érdemben erről az ágazatról, a Savills felmérése szerint a kontinens 12 országában, összesen 92,3 milliárd euró értékben történtek ilyen irányú befektetések tavaly. Éves alapon mindez 79 százalékos növekedést jelent, az elmúlt öt év átlagában pedig 120 százalékot.

Magyarországon még gyerekcipőben jár, de Európa-szerte egyre népszerűbb befektetési termék a piaci alapú bérlakás. Az ágazat mérete a tavalyi évben, a befektetett tőkét nézve a 100 milliárd eurót közelítette, ami több mint duplája a korábbi öt év átlagának. A témában Takács Ernő, az IFK elnöke a Portfolio-nak úgy nyilatkozott, hogy a magyarországi lakásárak emelkedése...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés