Előfizetői tartalom

Orosz-ukrán háború: mi lesz a hazai ingatlanpiaccal?

Portfolio
Az orosz-ukrán háborús helyzet most minden ország piacán bizonytalanságokat és találgatásokat szül. Logikus kérdés - amellett, hogy az ukrán lakosság épsége most a legfontosabb -, hogy a tőzsdei sokkok, egy esetleges menekülthullám, illetve az egyes ukrán vagy orosz export termékek árának drasztikus növekedése (gabona, energiaárak, réz, más nyersanyagok) okozhat-e kellemetlenségeket a közeljövőben a hazai ingatlanpiacon, beleértve az építőipart, az új építésű projekteket, az üzemeltetési költségeket, az ingatlanpiaci befektetési volument, és az olyan városi, közlekedési, vagy egyéb infrastukturális beruházásokat, amelyek a két keleti országgal együttműködésben indultak volna el. Sorra vesszük az egyes részpiacok helyzetét.

Tekintve, hogy Magyarország a jelen állás szerint nem kíván becsatlakozni a háborúba, így a hazai ingatlanpiac fizikai kockázatokkal - épület rombolás, tömeges ingatlanelhagyások és elértéktelenedés, stb. - kevésbé néz szembe. Van viszont jó néhány más potenciálisan begyűrűző hatás, ami a globális pénzügyi és árupiaci mozgások miatt, valamint a vendégmunkások...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái