Előfizetői tartalom

Maradnak vagy hazamennek az ukrán vendégmunkások?

Portfolio
Amellett, hogy mindenki aggódva tekint a tőlünk pár száz kilóméterre zajló háborús eseményekre, és szolidarít a helyi lakossággal, a konfliktusnak rengeteg aspektusa van, amiket fontos körbejárni. Ilyen többek között, az azonnali pénz- és tőkepiaci hatások mellett, az építőiparra váró bizonytalanság, akár bizonyos alapanyagokról legyen szó, akár a hazánkban dologzó ukrán, vagy magyar-ukrán kettős állampolgárokról, akiket jelen pillanatban vélhetőleg várja haza Ukrajna, hogy bevonuljanak. Hogy döntenek? Mik az első tapasztalatok azoknál a cégeknél akik közvetve, vagy közvetlen foglakoztatják őket a budapesti építkezéseken?

"Szomorú téma, nem kéne ilyen helyzettel szembesülni. Nem mentek haza az ukrán munkavállalók, így a létszám változatlan és úgy tűnik, hogy nem is akarnak haza menni. Aki haza akart menni az már hazament az elmúlt hetekben, de ez is nagyon kevés ember volt. Most a határt a 18-60 év közöttiek előtt lezárták, így munkaképes férfiak várhatóan nem érkeznek, de ez valószínűleg...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés