Előfizetői tartalom

Óriási potenciál van a régi lakások felújításában

Portfolio
Franciaországnak, Olaszországnak és Magyarországnak is vannak hosszú távú tervei az ingatlanok korszerűsítésére vonatkozóan, hazánkban a cél, hogy 2050-re a közel nulla energiaigény-szintnek megfelelő épületek százalékos aránya elérje a 90%-ot. Ehhez azonban jó sok hazai ingatlant kell a következő időszakban teljes körűen felújítani. Az épületek energiahatékonyságára vonatkozó európai és nemzeti politikák illetve célok alapján az Euroconstruct francia tagintézete (BDO BIPE), készített egy modellt mely 2050-ig előrejelzi az épületek energetikai tanúsítványának megoszlását az épületállományban.

Mit várna el az EU az országoktól? Az Európai Bizottság tavaly december 15-én javaslatot tett az épületek energiateljesítményéről szóló új irányelvre - 2021/0426 (COD). Ez az irányelv a Bizottság "Fit for 55" javaslatainak részét képezi, mivel kiegészíti a 2021 júliusában elfogadott csomag egyéb elemeit. A decemberi javaslat a 2050-ig megvalósítandó nulla kibocsátású...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés