Előfizetői tartalom

Ukrán háború: És hol szállásoljuk el a menekülteket?

Portfolio
Az orosz-ukrán háború egyik legfontosabb aspektusa, az az a humanitárius krízis, amit a harcok magukkal hoznak - nem csak a háború áldozatául eső civil áldozatok tekintetében, de az országból menekülő tömegek szempontjából is. Egy hét sem telt még el a háború kitörése óta, de már így is több százezer menekült hagyta el Ukrajnát a szomszédos országokba - és Magyarországra érkezett eddig a második legtöbb menekült. A kormány civil felajánlások és az önkormányzatok segítségével rövid távon ugyan el tudja szállásolni a menekülteket, de vajon fel vannak-e készülve több tízezer menekült hosszabb maradására is?

Rövid távon rengeteg a felajánlás A jövő történelemkönyveinek új oldalai íródnak a szemünk előtt, miután a szomszédban épp kitört a 21. század eddigi legsúlyosabb konfliktusa. Oroszország Ukrajna lerohanásával jelentős humanitárius válságba sodorta keleti szomszédunkat, ahonnan már így is százezrével menekülnek a lakosok. Az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága (UNHCR)...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés