Előfizetői tartalom

Scheer Sándor: "Nem lesz könnyű az idei év” - Mi lesz a hazai építőiparral 2022-ben?

Az építőipar egészében bekövetkezett drasztikus és gyors áremelkedés nehéz helyzetet teremtett az elmúlt évben minden piaci szereplő és érintett számára. Most sem lehet azonban megnyugodni, hiszen rengeteg bizonytalansággal áll szemben az iparág. Ahogy minden más területen, a kockázatok és a kihívások az építőipar ajtaján is bekopogtak: alapanyaghiány, kapacitás, árak, hosszú szállítási határidők, nyomás a munkavállalókon – csak néhány a legmeghatározóbb rizikók közül. Scheer Sándorral, a Market Építő Zrt. vezérigazgatójával beszélgettünk, aki előrevetítette, hogy „Nem lesz könnyű az idei év.”

A kormány nemrég több száz milliárdnyi beruházáscsökkentést eszközölt a költségvetés egyensúlyba hozása érdekében. Ez mennyire hathat ki a hazai építőiparra? Mekkora lehet a megrendeléskiesés? Vagy éppen jól is jön, hiszen a piaci oldal így könnyebben tud kapacitáshoz jutni? Vegyes benyomásaim vannak. Alapvetően az építőipar és az építőipart közvetve támogató...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés