Előfizetői tartalom

Scheer Sándor: "Nem lesz könnyű az idei év” - Mi lesz a hazai építőiparral 2022-ben?

Ditróy Gergely
Az építőipar egészében bekövetkezett drasztikus és gyors áremelkedés nehéz helyzetet teremtett az elmúlt évben minden piaci szereplő és érintett számára. Most sem lehet azonban megnyugodni, hiszen rengeteg bizonytalansággal áll szemben az iparág. Ahogy minden más területen, a kockázatok és a kihívások az építőipar ajtaján is bekopogtak: alapanyaghiány, kapacitás, árak, hosszú szállítási határidők, nyomás a munkavállalókon – csak néhány a legmeghatározóbb rizikók közül. Scheer Sándorral, a Market Építő Zrt. vezérigazgatójával beszélgettünk, aki előrevetítette, hogy „Nem lesz könnyű az idei év.”

A kormány nemrég több száz milliárdnyi beruházáscsökkentést eszközölt a költségvetés egyensúlyba hozása érdekében. Ez mennyire hathat ki a hazai építőiparra? Mekkora lehet a megrendeléskiesés? Vagy éppen jól is jön, hiszen a piaci oldal így könnyebben tud kapacitáshoz jutni? Vegyes benyomásaim vannak. Alapvetően az építőipar és az építőipart közvetve támogató...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái