Előfizetői tartalom

Messze érnek a Sberbank-csőd szálai - Jelentős építőipari cégek is érintettek

Portfolio
A Sberbank csődje sokkal messzebb is érhet, mint azt elsőre gondolnánk. A bank ügyfeleit 100 000 euróig kártalanítják - legyenek azok cégek vagy magánszemélyek - így a lakossági ügyfelek nagy részének nincs félni valója. A vállalati ügyfelek körében több jelentős építőipari cég is szerepel, azonban azt nem tudjuk, hogy ők mekkora pénzt tartottak Sberbankos számlájukon.

Az MNB múlt héten, kedd este jelentette be, hogy végelszámolás indul a magyar Sberbanknál, miután az Egységes Szanálási Testület (SRB), az Európai Unió szanálási szervezete elindította a szanálási eljárást a bank anyavállalatánál, az ausztriai Sberbank Europe AG-nál. Mint ismeretes, a hazai Sberbank az orosz-ukrán válság nyomán az osztrák anyabanktól, illetve annak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés