Előfizetői tartalom

Rengeteg ukrán menekült érkezik Magyarországra, mégis inkább máshol vállalnának munkát

Portfolio
Hiába tudná a könnyedén felszívni a magyar munkaerőpiac az ukrán menekülteket, ők minden bizonnyal nem hazánkban akarnak majd munkát vállalni - derül ki a Portfolio podcastjéből. Az ukrán menekültek az alacsonyabb nyelvi korlátok és a versenyképesebb fizetések miatt sokkal inkább választhatják Lengyelországot, vagy Csehországot, pedig az építőiparban például könnyen el tudnának helyezkedni.

A magyar gazdaság egyik legnagyobb hátráltató tényezője volt az elmúlt években a hatalmas munkaerőhiány. A jelenség elsősorban az építőiparban okozott komoly gondokat, ahol a szakemberek adott egyre nagyobb bérek mellett vendégmunkásokkal igyekeztek orvosolni a helyzetet - köztük rengeteg ukránnal. "Körülbelül 100 000 külföldi munkavállaló, vendégmunkás dolgozik ma Magyarországon...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés