Előfizetői tartalom

Új közparkot adtak át Budapesten - látványos fotókon az új zöldfelület

Portfolio
A Vizafogó lakótelep szomszédságában, az Esztergomi út és a Párkány utca között ma átadták a csaknem 1 hektáros Vizafogó közparkot. A parkban létrehoztak egy mesterséges tavat, ligetes „kis erdőt” telepítettek ide 59 fával, 4 örökzölddel, valamint 3200 cserjét, 9200 évelőt és 7200 díszfüvet, 850 hagymás dísznövényt s több mint 110 örökzöld dísznövényt is elültettek itt. Locsolásukat talajvízkútról oldják meg, automata öntözőrendszerrel.

Átadták a XIII. kerület legújabb közparkját, a Vizafogó közparkot, ahol jelentős zöld felülettel, nagy lombtömegű fásítással, mesterséges tóval, pihenő padokkal egyaránt találkozhatnak a látogatók. A parkot az Objekt Tájépítész Iroda tervezte az Archikon Építésziroda bevonásával. "Az ökopark komoly ökológiai funkciót is betölt a városrész életében, nem beszélve...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés