Előfizetői tartalom

Pénz, arany, kincsek és történelmi ereklyék - Nyit Budapest legújabb szórakoztató kiállítása

Portfolio
Március 15-én nyitja meg kapuit a Magyar Nemzeti Bank Felügyeleti Központ és Pénzmúzeum a Széll Kálmán térnél. Az egykori Postapalotában a felújítást követően egy több, mint 2400 négyzetméter alapterületű pénztörténeti és pénzügyi edukációs kiállítótér nyílik. A megnyitó előtt néhány nappal végignéztük az interaktív kiállítást, és körbejártuk a felújított épületet.

2018 óta tart az 1926-ban átadott Postapalota rekonstrukciója, a Buda Palotának is nevezett ingatlan eredetileg a Magyar Királyi Posta igazgatóságaként funkcionált. A 18 500 négyzetméter alapterületű, hosszú évekig üresen álló egykori irodaház folyamatos állagromláson ment keresztül egészen 2016-ig, amíg elsőként a Pallas Athéné Alapítványok (az összeolvadás miatt 2020...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés