Előfizetői tartalom

Több bérlőt és magasabb bérleti díjat érnek el a fenntartható ingatlanok - Mégsincs elég belőlük

Portfolio
A fenntartható épületek 23-26%-kal magasabb bérleti díjjal adhatók ki, miközben 8%-kal magasabb kihasználtságot érhetnek el a bérbeadóik. Ezek a számok hiába tűnnek kecsegtetőnek, a kereskedelmiingatlan-állomány több mint 90%-a mégsem ESG-kompatibilis, azaz nem felel meg a fenntarthatósági követelményeknek – derül ki a workcloud24 új piackutatásából, mely az ESG és a digitalizáció szerepét vizsgálta az irodapiacon.

Egyre magasabb prioritást élvez az ESG Az emberiség évente 51 gigatonnát elérő károsanyag-kibocsátásnak mintegy 39%-áért az ingatlanok felelősek, így nem meglepő, hogy az éghajlatváltozás hatásainak enyhítése érdekében egyre több befektető kötelezi el magát a nettó nulla karbonkibocsátás mellett. Az ingatlanfejlesztőknek és vagyonkezelőknek pedig szintén erre az útra...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés