Előfizetői tartalom

Továbbra sem szusszannak az árak: ennyibe kerülnek az új lakások Budapest kerületeiben

Portfolio
A legfrissebb Budapesti Lakáspiaci Riport felmérése alapján már beszámoltunk a budapesti új lakások átlagáráról, valamint arról, hogy mennyivel árazták át a még szabad otthonokat a fejlesztők 3 hónap leforgása alatt. Az egyértelmű, hogy hatalmas ugrás következett be a budapesti új építésű lakások kínálati áraiban: mindössze egy negyedév alatt több mint 9,2 százalékos volt a drágulás, így az átlag meghaladta az 1,2 millió forintot négyzetméterenként. Kerületenként persze ennél árnyaltabb a kép, így ezúttal az átlagos négyzetméterárakat kerületi bontásban mutatjuk be, szintén az Eltinga által készített Budapesti Lakáspiaci Riport adataira támaszkodva.

Jelenleg átlagosan közel 1,2 millió forintos négyzetméteráron kínálják az új építésű lakásokat Budapesten, ami több mint 9,2 százalékkal magasabb, mint az előző negyedévben mért érték. Az átlagos árszintekben még magasabb volt az emelkedés, egy új építésű lakás átlagos ára a korábbi 76 millió forintról 84 millióra növekedett mindössze három hónap alatt. ...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés