Előfizetői tartalom

Az ESG beteszi a lábát a Wall Street-re: mit jelent ez az ingatlancégekre nézve?

Portfolio
Az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet is felismerte a befektetők egyre növekvő igényét a vállalatok ESG szempontok szerinti értékelésére. A néhány nappal ezelőtt közzétett tervezet, amely az ESG szempontok és a klímakockázat mérésének a tőzsdei bebetonozását tűzte ki célul, az ingatlan- és infrastruktúrafejlesztőket, illetve közvetve az irodákat bérlő cégeket sem fogja érintetlenül hagyni. Az MN6 Energiaügynökség összefoglalója többek között az ingatlanokkal kapcsolatos hatásokat feszegeti.

Ahogy arról beszámoltunk, az amerikai Tőzsdefelügyelet néhány nappal ezelőtt tette közzé az 500 oldalas szabálytervezetét (Klímaérintettségű jelentések továbbfejlesztése és standardizálása - Enhancement and Standardization of Climate-Related Disclosures), amely keretet adna az amerikai tőzsdén jegyzett vállalatok klímakockázattal kapcsolatos jelentéstételének, főként...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés