Előfizetői tartalom

Ennyivel dobja meg a Forma-1 és a Sziget az Airbnb szálláshelyek árát

Portfolio
Sok mindentől függ, hogy az Airbnb-n keresztül kiadott lakásokkal mekkora jövedelem érhető el. A turisztikai célpontokhoz való közelség vagy a praktikus szobaelosztás mellett azok az események is ide sorolhatók, amelyek időről időre hatalmas tömegeket vonzanak egy viszonylag kis területre. Ilyenek a nemzetközi sportesemények, vagy a nagyobb fesztiválok, melyek alatt ugrásszerűen megnő a kiadó szálláshelyek iránti kereslet. A Money.co.uk cikke alapján azt néztük meg, hogy ezen események során a növekvő kereslet hatására mennyivel emelkedik meg az Airbnb-s lakások átlagos bérleti díja.

Hatalmas tömegek érkeznek évről évre a fontosabb nemzetközi sportesemények és zenei fesztiválok helyszínére, ami a szálláshelyeknél is jelentős drágulást eredményez. A kutatás tíz országban nézte meg, hogy mennyivel emelkednek az Airbnb-s bérleti díjak a Forma-1 hétvégéjén a megelőző hét átlagához képest, emellett néhány más sportesemény és zenei fesztivál esetében...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés