Előfizetői tartalom

MNB-zöldhitelre pályázol? - Ennyi budapesti lakás biztosan támogatható

Portfolio
Bejelentette az MNB, hogy 100 milliárd forinttal megemeli a Monetáris Tanács a Zöld Otthon Program eddigi 200 milliárd forintos keretösszegét. A bővülő keret mellett azonban szigorítanak egy feltételen is: a finanszírozható lakásokra vonatkozó primer éves energetikai követelmény 90 kWh-ról 80 kWh-ra csökken. Ennek alapján elsőre azt gondolhatnánk, hogy az energetikai követelmény mellett a besorolás is szigorodik, azonban az MNB hangsúlyozta, hogy egyéb tekintetben továbbra is elég a BB szint teljesítése, vagyis ebben nem történik szigorítás. Az alábbiakban megnéztük, hogy a legutóbbi Budapesti Lakáspiaci Riport kínálatában hány AA besorolású projekt szerepel, ami a fentiek alapján egész biztosan támogatható.

100 milliárd forinttal emelte meg a Monetáris Tanács a Zöld Otthon Program eddigi 200 milliárd forintos keretösszegét, de a finanszírozható lakásokra vonatkozó primer éves energetikai követelményt is szigorította. Ennek kapcsán a Budapesti Lakáspiaci Riport alapján megnéztük, hány projektben, hány lakást lehet AA besorolás mellett megvásárolni Budapesten. A Budapesti Lakáspiaci...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés