Előfizetői tartalom

Nem is jöhet jobbkor az építőipar átalakulása, mint mikor ilyen eszeveszetten drágulnak a nyersanyagok

Portfolio
A világ nyersanyag-felhasználása abszolút értékben még mindig növekszik, annak ellenére is, hogy sokan intenzív, vagyis az erőforrásainak minél hatékonyabb kihasználásán alapuló növekedésere álltak át. Kína például 2011-2013 között több nyersanyagot használt fel, mint az USA az egész 20. században. Többek között ezen számok visszafogására lenne megoldás a körforgásos gazdaságra való áttérés - hangzott el a HuGBC legutóbbi Green Talk eseményén. A szakértők konkrét építészeti, kivitelezési példákat mutattak be arról, hogy miként lehet a körforgásosságot az építőiparban alkalmazni.

Dr. Horváth Bálint, a Holland Királyság Nagykövetségének körforgásos gazdasági szakértője a körforgásosság építőipari alkalmazásának lehetőségeit ismertette az előadásában. A terület átalakítása azért is különösen fontos, mert az építőipar Az EU-ban felhasznált nyersanyagok és az energia 50%-áért, valamint a vízmennyiség és az összes generált hulladék...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái