Előfizetői tartalom

Épülhet a Gellért-hegy legújabb komplexuma: látványterveken a Mátyás Palota

Portfolio
Az április 1-én kiadta az építési engedélyt a Mathias Corvinus Collegium (MCC) új épületegyüttesére és a szükséges támfalak építésére a fővárosi kormányhivatal kiemelt építési ügyekkel foglalkozó osztálya. A döntést csak a hétvégét követően, április 5-én hozták nyilvánosságra - írja a Népszava. A tervezőiroda oldalára a látványtervek is felkerültek a Mátyás Palotáról. 

Még 2020 nyarán írtunk róla, hogy elbontják a Gellért-hegy nyugati oldalán, a Somlói úton álló egykori Balassi Intézet épületét. A bontást az előzte meg, hogy az MCC-t fenntartó, neveléssel, oktatással, tehetséggondozással foglalkozó Tihanyi Alapítvány térítés nélkül megkapta az Intézet ingatlanjait (Szent Sebestyén köz 1., Somlói út 49-53., Alsóhegy utca 10-16.)...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés