Előfizetői tartalom

Évente 630 millió forintjába kerül a fővárosnak az üres biodóm fenntartása

Portfolio
További 20 milliárd forintra lenne szükség a biodóm befejezéséhez, noha az eredetileg tervezett 25 milliárd helyett már így is 45 milliárd forint ment rá - írja a Népszava. A lap szerint a berendezés, a növények és állatok betelepítése, a beléptetőrendszer kialakítása, az étterem és az egyéb kiszolgáló helyiségek felszerelése még mind hátravan, miközben az állami támogatásból alig 6 milliárd forint maradt.

Még 20 milliárd forint kellene a városligeti biodóm befejezéséhez, de egyelőre az is kétséges, hogy a főváros fenn tudja-e tartani a létesítményt. Hiába készült ugyanis el az építmény, a kormány által megítélt 45 milliárd forintos költségkeretbe már nem fér bele a berendezés, a növények és állatok betelepítése, a beléptetőrendszer kialakítása, az étterem...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés