Előfizetői tartalom

Így lehet kevesebb pénzből és villámgyorsan megépíteni bármilyen épületet

Portfolio
A digitalizáció mára már elengedhetetlen része az életünknek, jelen van minden iparágban, és az okos eszközökön keresztül a mindennapjainkat is átszövi. A valós idejű adatok megértése éppúgy elengedhetetlen az éppen zajló energiaátmeneti folyamatban, mint a karbonkibocsátás-csökkentési törekvések terén, és mindezekhez kapcsolódóan az építőiparban is, ahol egy jól megválasztott eszközzel rengeteg pénzt és időt spórolhatunk bármilyen épület megvalósítása során. A szóban forgó, jól megválasztott eszköz nem más mint a BIM, vagy digitális iker alapú működés, ami a ráépülő komplex szoftverkörnyezet segítségével felgyorsítja a kommunikációt, leegyszerűsíti az építést és drasztikusan csökkenti az építési hibák számát. Így kevesebb konfliktust, pótmunka költséget és határidőcsúszást kell elszenvedni az építkezéseken, ráadásul segít az üzemeltetés optimalizálásában, amivel egyszerre okoz közvetlen megtakarítást a beruházónak, hatékonyabb működést az üzemeltetőnek, valamint kevesebb hulladékot és CO2-kibocsátást, egyszóval fenntarthatóbb épített környezetet a társadalomnak.

 Az építőipar, az építészet és az épületüzemeltetés digitalizációja több csatornán is érezteti pozitív hatásait, ezek közül az egyik a karbonlábnyom csökkenése. A BCSDH Race to Zero szakmai munkacsoport legutóbbi találkozóján ez a témakör volt a fókuszban, a digitalizáció gyakorlati hasznát Livják Csaba, BuildEXT Kft. alapító ügyvezetője mutatta be. Mennyire...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés