Előfizetői tartalom

Nemrég még azt hitték, hogy egész Kína csődbe mehet tőle, ma már sokkal fényesebb a helyzet

Portfolio
Erősödés jeleit mutatja a kínai ingatlanpiac miután Peking politikája a korábbi szigorítás után most határozott lépéseket tett a szektor megmentése érdekében - írja a CNBC. A kínai ingatlanpiac az ország gazdaságának egyik legfontosabb szegmense - az elmúlt években az ország GDP-jének negyedét tette ki, így értelemszerűen a politikai vezetés sem engedheti, hogy csődbe menjen az erősen eladósodott ágazat. A kormányzati ösztönzők azonban így is egy új kor kezdetét hozhatják el Kínában, ahol minden bizonnyal búcsút kell inteni az elmúlt évtizedek brutális áremelkedésének.

Visszatérni látszik a befektetői bizalom a kínai ingatlanpiacon, amit a fejlesztő cégek kötvényeinek kereskedési volumene is jelez. Az elmúlt hetek nagyobb kereskedési aktivitása és magasabb kötvényárfolyamai azok után érkeznek, hogy a kínai kormány jelezte, nem hagyja magára az erősen eladósodott szektort. Az elemzők szerint viszont a magas áremelkedés kora már nem tér...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés