Előfizetői tartalom

A drága fűtésszámla és az energiafüggőség ellen is hasznos a házszigetelés

Portfolio
A világ energiafogyasztásának harmadát épületeink fűtésére és hűtésére fordítjuk. Az energiafaló ingatlanok rengeteg károsanyag-kibocsátásért és légszennyezésért felelősek, amelyet szakszerűen tervezett és kivitelezett energiahatékonysági felújításokkal lehet jelentősen csökkenteni. A Föld légköre 1985 óta megállíthatatlanul melegszik, és a Föld napja alkalmából klímavédelmi szervezetek is figyelmeztetnek arra, hogy változtatásra van szükség. A Knauf Insulation közleménye az ingatlanok szigetelésének fontosságára hívják fel a figyelmet, amellyel egyrészt energiamegtakarítást lehet elérni, a kisebb rezsiköltségek mellett pedig a környezeti terhelést is visszaszoríthatjuk.

Az Eurostat legfrissebb adatai szerint az előző évekhez képest tovább emelkedett Magyarország energiafelhasználása, ami egyúttal megemelkedett szén-dioxid kibocsátást is eredményez. Egy átlagos magyar háztartásban a felhasznált energia közel háromnegyedét (70,7%-ot) fűtésre fordítjuk (2019-es adatok). Ez meglepően nagy arány, az európai átlagnál mintegy 8-10 százalékkal...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés