Előfizetői tartalom

Megzuhant az üdülőkre kiadott építési engedélyek száma - Mi állhat a háttérben?

Az elmúlt évek gazdasági fellendülésnek köszönhetően a belföldi turizmus is új magaslatokba jutott. Erre a dinamikus növekedésre tett rá még egy lapáttal a 2020 tavaszán beállt koronavírus-járvány mely eleinte ugyan visszavetette a turizmust, idővel a külföldi utazás bizonytalanságai miatt az emberek egyre inkább belföldön kerestek maguknak kikapcsolódási lehetőségeket. Az elmúlt két év felfutását bizonyítja az üdülőkre kiadott építési engedélyek számának meredek emelkedése is - ezek az adatok azonban 2022 első két hónapjában meglehetősen bezuhantak. A visszaesés mögött több indok is húzódhat.

Megzuhant a kiadott engedélyek száma Ugyan az ablakon kinézve ezt még csak elszórtan látjuk, azonban bizony egyre inkább a nyakunkon van a nyári szezon. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy kezdenek előkerülni a szokásos nyári témák a közbeszédben: miért ilyen drága a lángos, Horvátország az olcsóbb vagy a Balaton, miért nem lehet értelmes áron nyaralót venni? Előbbi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés