Előfizetői tartalom

Megzuhant az üdülőkre kiadott építési engedélyek száma - Mi állhat a háttérben?

Rácz Gábor
Az elmúlt évek gazdasági fellendülésnek köszönhetően a belföldi turizmus is új magaslatokba jutott. Erre a dinamikus növekedésre tett rá még egy lapáttal a 2020 tavaszán beállt koronavírus-járvány mely eleinte ugyan visszavetette a turizmust, idővel a külföldi utazás bizonytalanságai miatt az emberek egyre inkább belföldön kerestek maguknak kikapcsolódási lehetőségeket. Az elmúlt két év felfutását bizonyítja az üdülőkre kiadott építési engedélyek számának meredek emelkedése is - ezek az adatok azonban 2022 első két hónapjában meglehetősen bezuhantak. A visszaesés mögött több indok is húzódhat.

Megzuhant a kiadott engedélyek száma Ugyan az ablakon kinézve ezt még csak elszórtan látjuk, azonban bizony egyre inkább a nyakunkon van a nyári szezon. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy kezdenek előkerülni a szokásos nyári témák a közbeszédben: miért ilyen drága a lángos, Horvátország az olcsóbb vagy a Balaton, miért nem lehet értelmes áron nyaralót venni? Előbbi...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái