Előfizetői tartalom

Építkezési láz tört ki a vidéki Magyarországon - Az elkészült otthonok száma viszont édeskevés

Portfolio
A átadott lakásszám nagyot csökkent, de az új építkezések virágoztak tavaly, legalábbis a vidéki lakáspiac legtöbb megyéjében. Bár így is van olyan megyénk, ahol 100 darab új lakás vagy családi ház sem tudott egy év leforgása alatt felépülni, de a legtöbb helyen ezt a határt azért megugrották az építtetők. Megnéztük, hogy a magyar megyék hogyan állnak a lakásállomány megújulásával, illetve, hogy mennyien vágtak bele tavaly új építkezésbe.

A lakásépítésekkel foglalkozó utóbbi cikkeinkben egyrészt a vidéki új otthonok állományának tragikusan lassú megújulását mutattuk be. A KSH 2021 első három negyedévére vonatkozó számaiból az derült ki, hogy némely megyében (nem település, hanem egy egész megye) még a 20 darabot sem érte el a 9 hónap alatt átadott új otthonok száma: Kapcsolódó cikkünk 2022. 01....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés