2023_ra_ujul_meg_a_Bem_teri_epulet
Ingatlan

Kiderült, ki finanszírozza az egykori Radetzky-laktanya megújítását

Portfolio
Több mint 65 millió euró, vagyis 24 milliárd forint értékű projektfinanszírozási hitelszerződést írt alá a Bem Center irodaház és Intercontinental Kimpton Hotel vegyes funkciójú ingatlanfejlesztési projekt megvalósítására a Market Asset Management Zrt. leányvállalata és a Raiffeisen Bank. A 2023-ban elkészülő Bem téri beruházásnak köszönhetően 127 szobás boutique hotelként és „A” kategóriás irodaházként születik újjá a Radetzky-laktanya.

Tavaly novemberben számoltunk be róla, hogy bejelentette az IHG Hotels & Resorts szállodalánc, hogy megnyitja első magyarországi Kimpton szállodáját Budapesten a Bem téren fejlesztett épületben, miután aláírták a szerződést a MAM Buda Project Kft.-vel, az épület tulajdonosával.

A legfrissebb megállapodás szerint a Bem Center és az Intercontinental Kimpton Hotel építésére egy 65 millió eurós, azaz 24 milliárd forint értékű projektfinanszírozási hitelszerződés jött létre a MAM Zrt. leányvállalata és a Raiffeisen Bank között.

“A” kategóriás irodahelyiségeket, 127 szobás, elegáns boutique hotelt, éttermeket, bárt, kávézót, közösségi tereket, skybar jellegű tetőteraszt, 402 férőhelyes mélygarázst, valamint a jelenlegi tervek szerinti day spa-t is kínál majd a Bem Center irodaház és a mellette épülő Intercontinental Kimpton Hotel. A komplexum 2023-ra készül el a budapesti Bem téren.

A Property X az első olyan hagyományos konferenciáink alapjain nyugvó rendezvényünk lesz, ahol a találkozás, a networking, az élmény és a hangulat egyaránt kiemelt szerepet kap.

„Fontos mérföldkőhöz érkezett a Bem Center beruházás. Sikerült a projekt megvalósításához szükséges banki forrást megszerezni: április 12-én aláírtunk egy több mint 65 millió eurós hitelszerződést a Raiffeisen Bankkal. A Market Csoport és a Raiffeisen Bank ezzel a hitelügylettel tovább erősíti sikeres együttműködését” – mondta el Scheer Sándor, a Market Asset Management Zrt. igazgatóságának elnöke.

„A szerződés lehetőséget teremt a beruházás ütemterv szerinti megvalósításához, valamint közép-hosszú távú üzemeltetéséhez, a banki biztosítéki szempontokat maximálisan figyelembe véve. Ezek közül a legfontosabb szempont, hogy a beruházás befejezését követően az irodaház és hotel által megtermelésre kerülő cash flow a Raiffeisen Bank által elvárt prudens módon, tartalékokkal fedezetet biztosít a banki adósságszolgálatra.” – tette hozzá Horváth Csaba, a Market Asset Management Zrt. befektetési és finanszírozási igazgatója.

A hotel üzemeltetője a Kimpton Hotels & Restaurants lesz, amelynek ez az első szállodája Közép-Európában, illetve Budapesten. A belső tereket az amszterdami Marcel Wanders belsőépítész iroda tervezi meg.

ATENOR - BakerStreet
16572 m216–18
BIF LOFT Irodaház (Bihari)
20 m23230–3410 Ft
Bajcsy Irodaház
150 m23150–3500 Ft
Infopark (E)
674 m213–14
Infopark A
1800 m25000–7000 Ft
myhive Átrium Park
1129 m213–17

Címlapkép forrása: Market Asset Management Zrt.

orosz ukrán háború zászló
szekeres viktor, a gloster elnöke
autó
Parlament alakuló ülés
ballisztikus-raketa-tengeralattjaro
Növekvő osztalékkal lepte meg részvényeseit a McDonald’s

Holdblog Nem kell a techpapír

Ilyen is régen volt. 2006-ban. A Merrill híres alapkezelői felmérése szerint most jött el az az időszak, hogy újra...

Tematikus PR cikk
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Díjmentes online előadás
Érdemes most beszállni?
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Private Banking támogatási és advisory vezető

Private Banking támogatási és advisory vezető
2022. május 31.
Financial IT 2022
2022. június 8.
Portfolio Property X 2022
2022. június 1.
Portfolio Digital Transformation 2022
2022. szeptember 6.
Sustainable World 2022
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
mobilház pénzcentrum