Előfizetői tartalom

Kapsz egy újabb lehetőséget, ha lemaradtál a lakások áremelkedéséről!

Gaál Gellért, Concorde
Sok cikket olvashattunk arról, hogy mennyire elszálltak az utóbbi időben a lakóingatlanok árai világszerte, elég, ha Magyarország példáját nézzük, ahol az elmúlt hét évben több mint megduplázódtak a lakásárak. Azok számára, akik nem ingatlantulajdonosként élték meg ezt az időszakot, lehetőséget adnak tőzsdén forgó lakóingatlan-kiadással foglalkozó cégek részvényei is, amivel a lemaradást részben pótolni tudják. Ezek megvételével ugyanis 4-5 évvel korábbi áron vehetünk közvetve például német ingatlanokat. Hogyan lehetséges ez?

Diszkonton a német ingatlancégek Mivel ezek a vállalatok lakások kiadásával foglalkoznak, a részvényeik megvásárlásával közvetve a befektetők is lakástulajdonosokká válnak, így részesülnek az onnan befolyó bérleti díjakból és a lakások értékének emelkedéséből. Az utóbbi hónapokban megfigyelhető hozamemelkedés rendkívül érzékenyen érintette a kötvényszerű...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái