Előfizetői tartalom

Mérföldekkel előttünk a román főváros az új lakások számában

Portfolio
Budapest, Bécs, Bukarest, Prága, Varsó. Öt hasonló méretű főváros, egymáshoz közeli országokban, az utóbbi években azonban a lakáspiacaik bizonyos szempontból eltérő utat jártak be egymástól, legalábbis ami az új építésű lakások számát és állományhoz viszonyított arányát illeti. A budapesti lakásfejlesztési boom-ot látva jogosan gondolhatnánk, hogy a magyar fővárosban épülő lakások száma nemcsak a vidéki városokhoz képest, de a közeli fővárosokkal összehasonlítva is kimagaslónak számít. Jobban megnézve a számokat viszont az látható, hogy Budapest a közeli fővárosokhoz képest még így is nagyon le van maradva.

A lakásépítések száma és a lakásállomány megújulásának sebessége több szempontból is fontos. Az új lakások egyrészt javítják a lakásállomány energiahatékonyságát, ami nemcsak a fenntarthatósági számokban, de a rezsiköltségekben is megjelenik, másrészt a gazdaság szempontjából az építőipar erősen hozzájárul az országban előállított bruttó hazai termék...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés