Előfizetői tartalom

Mérföldekkel előttünk a román főváros az új lakások számában

Portfolio
Budapest, Bécs, Bukarest, Prága, Varsó. Öt hasonló méretű főváros, egymáshoz közeli országokban, az utóbbi években azonban a lakáspiacaik bizonyos szempontból eltérő utat jártak be egymástól, legalábbis ami az új építésű lakások számát és állományhoz viszonyított arányát illeti. A budapesti lakásfejlesztési boom-ot látva jogosan gondolhatnánk, hogy a magyar fővárosban épülő lakások száma nemcsak a vidéki városokhoz képest, de a közeli fővárosokkal összehasonlítva is kimagaslónak számít. Jobban megnézve a számokat viszont az látható, hogy Budapest a közeli fővárosokhoz képest még így is nagyon le van maradva.

A lakásépítések száma és a lakásállomány megújulásának sebessége több szempontból is fontos. Az új lakások egyrészt javítják a lakásállomány energiahatékonyságát, ami nemcsak a fenntarthatósági számokban, de a rezsiköltségekben is megjelenik, másrészt a gazdaság szempontjából az építőipar erősen hozzájárul az országban előállított bruttó hazai termék...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái