Előfizetői tartalom

Így juthatnak szuperolcsó nyaralóhoz vagy akár családi házhoz a bevállalós vásárlók

Portfolio
Továbbra is népszerűek a zártkertek az ingatlankeresők körében, legyen szó akár életvitelszerű tartózkodásról, akár nyaralóingatlan vásárlásáról. A zártkert kifejezés napjainkban jelenthet szinte bármit, a termőföldtől a családi házig és a hagyományos lakóingatlanoknál jellemzően alacsonyabb árfekvés esetenként tisztázatlan jogi hátteret is takarhat. A zártkertek legfontosabb, az értékesítés során figyelembe veendő ismérveit szedte össze az OTP Ingatlanpont az elemzésében.

Pontos számadat ugyan nem áll rendelkezésre, de az Agrárminisztérium korábbi becslései alapján Magyarországon körülbelül 200 ezer hektárnyi zártkert található és a KSH statisztikái alapján 2011-ben több mint 34 ezer üdülőterületi és zártkerti lakóépületet tartottak nyilván. A koronavírus járvány által is felerősített kiköltözési hullám és a folyamatosan növekvő...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés