Előfizetői tartalom

Válságra számítanak az építőipari szakemberek

Portfolio
Borúlátók a szakemberek az építőiparban, 95 százalékuk számít válságra, 83 százalékuk még idén – derül a Mapei Kft. 150 építőipari szakember körében végzett gyorsfelméréséből. A vállalat szerint bár láthatók lassulásra utaló jelek, azokat sikeresen enyhítik a lakásfelújítási és otthonteremtési támogatások, legalábbis december 31-ig.

A fentiekhez hasonló véleményen voltak sokan a Portfolio Építőipar 2022 konferenciáján is, ahol ugyancsak többen pesszimistán álltak az ágazat jövőjéhez. Bár világgazdasági szintű lefagyás nem várható, de lendületvesztésre, az ágazat valamekkora visszaesésére mindenképpen számítani kell. A mostani körülmények fennmaradásával a lakáspiac is nagyon le fog lassulni...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés