Előfizetői tartalom

Fenntarthatóság: A késedelem halált jelent, de nem kell visszaköltöznünk a barlangokba

Portfolio
"A késedelem halált jelent" - idézte Ürge-Vorsatz Diána az ENSZ főtitkárát az IPCC hatodik éves kiadványa kapcsán a HuGBC Green Future Conference 2022 rendezvényén tartott előadásában. Ez mindazonáltal nem is azt jelenti, hogy mindent fel kéne áldozunk a fenntarthatóság oltárán, "nem kell visszaköltöznünk a barlangokba"- hangzott el, cselekedni azonban minél hamarabb kell. A konferencián hangsúlyos szerepet kapott továbbá az EU fenntarthatósági taxonómiája is és hogy mit is jelent ez a gyakorlatban, mit az ingatlanpiacon.

Nem kell visszaköltöznünk a barlangokba "Az ENSZ főtitkára szerint az IPCC hatodik éves tanulmánya valóságos vörös vonal kell, hogy legyen az emberiség számára. És valóban, hiszen a kiadvány adataiból többek közt kiderül, hogy a föld átlaghőmérséklete 125 000 éve nem volt ilyen magas, az óceán vizeinek savassága pedig 2 millió éve nem öltött ilyen mértékeket”...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés