park vidámság napsütés
Ingatlan

Új közparkot kaphat Budapest - Zöldül Újlipótváros

Portfolio
Új közparkot kaphat Újlipótváros, a projekt kapcsán az önkormányzat pedig már el is indította társadalmi egyeztetést - írja az Építészófrum. Az új park egy jelenleg parkolóként üzemelő telken jöhet létre a városnegyed szívében.

Új park létesülhet a XIII. kerületben a Thurzó utca–Visegrádi utca–Ipoly utca–Hegedűs Gyula utca által határolt beépítetlen telken. A közel 5000 négyzetméteres, jelenleg parkolóként üzemelő terület megújítása kapcsán a beruházó önkormányzat már meg is kezdte a társadalmi egyeztetést egy kérdőív formájában a parkfejlesztés lakosságbarát tartalmának meghatározásához.

Az önkormányzat korábbi tájékoztatása szerint az ingatlan igen kacifántos úton került a tulajdonukba, hiszen még 2020 őszén határoztak úgy, hogy 315 millió forintos vételi ajánlatot tesznek az ingatlanra azzal, hogy a vételi ajánlat elutasítása esetén kisajátítási eljárást kezdeményezhetnek. A telek tulajdonosa az ajánlatot elutasította, majd egy sikertelen tárgyalássorozat után az önkormányzat 2021 őszén el is indította a kisajátítási eljárást.

Budapest Főváros Kormányhivatala a 2022. áprilisában döntött az ingatlan kisajátításáról, elfogadva a kisajátítás jogalapját, a sűrű beépítésű városrészben új zöldterület, közpark létrehozásának közérdekű célját és a kisajátítási kártalanítási összeget több, mint 866 millió forint összegben határozta meg - a képviselőtestület később elfogadta az árat és kisajátította az ingatlant.

A kormányhivatal döntése értelmében az ingatlant a kisajátítási célra (azaz a közpark létrehozására) 2023. május 15. napjáig kell felhasználni és ezt követően határozatlan időre biztosítani kell a meghatározott célt.

Címlapkép: Getty Images

usa zaszlo
himlo kiutes
olajfinomito
fagylalt fagyi
irán

Holdblog A megváltozott világ

2009-ben a pénzügyi világégéskor találták ki a jegybankok (először a mindig bátrabb Fed), hogy a kamatcsökkentés...

Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Díjmentes online előadás
Hogyan csináld a gyakorlatban?
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
2022. május 17.
Hitelezés 2022
2022. május 31.
Financial IT 2022
2022. június 8.
Portfolio Property X 2022
2022. június 1.
Portfolio Digital Transformation 2022
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
budapest nő telefon parlament getty stock