új lakás
Ingatlan

A CSOK és a járvány hatása - Ebben a budapesti kerületben is egyre népszerűbbek a többszobás lakások

Portfolio
Napjainkban az újépítésű ingatlanpiacon a vevői preferenciák átalakulását tapasztalhatjuk. Egy friss kutatásból most kiderül, hogy az elmúlt egy évben a 13. kerületi vásárlói érdeklődés a 70-139 m2-es ingatlanok iránt nagyobb arányban nőtt, mint az egyéb méretkategóriákban. Mindez a pandémiás időszak során megváltozott lakóhellyel kapcsolatos igényekkel, valamint a családokat segítő állami ösztönzők hatásával is magyarázható.

A D&B Ingatlanfejlesztő-Csoport által megrendelt Ingatlan.com kutatás szerint a 13. kerületi újépítésű ingatlanpiacon az idei évben 3 százalékkal nőtt az egy hirdetésre jutó érdeklődések száma a tavalyi évhez viszonyítva, míg a 70-139 négyzetméteres kategóriában 6 százalékkal bővült a keresőtábor.

Ha a lakáspiac utolsó békeévének számító 2019-es első negyedévéhez viszonyítjuk az idei évet, akkor a 70-139 m2 közötti méretkategóriában az egy hirdetésre jutó érdeklődések száma 7 százalékkal nőtt a kerületben.

A környék változásának, alakulásának hatására egyre népszerűbb a Vizafogó városrész, amely a kerület egyik legzöldebb, infrastrukturálisan folyamatosan fejlődő területe. Ennek egyik példája a nagyobb, akár több százas lakásszámú társasházi projektek megjelenése a főváros különböző kerületeiben. Ezek a projektek olykor igyekeznek kielégíteni a nagycsaládos igényeket, így a több szoba és terasz mellett a nagyobb zöldterületek is előtérbe kerülnek.

A kerületben tapasztalható trend egyébként a város egészét tekintve is látható. A nagyobb szobaszámos lakások fajlagos ára korábban mindig alacsonyabb volt, mint a kisebb lakásoké, azonban az elmúlt években ez átalakulóban van - ez minden bizonnyal a kormányzati támogatásoknak köszönhető, hiszen azok elsősorban a családok lakásvásárlását támogatja.

Címlapkép: Getty Images

usa zaszlo
himlo kiutes
olajfinomito
fagylalt fagyi
irán

Holdblog A megváltozott világ

2009-ben a pénzügyi világégéskor találták ki a jegybankok (először a mindig bátrabb Fed), hogy a kamatcsökkentés...

Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Díjmentes online előadás
Hogyan csináld a gyakorlatban?
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
2022. május 17.
Hitelezés 2022
2022. május 31.
Financial IT 2022
2022. június 8.
Portfolio Property X 2022
2022. június 1.
Portfolio Digital Transformation 2022
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
budapest nő telefon parlament getty stock