Előfizetői tartalom

Egy év alatt 45%-ot emelkedtek a kivitelezési költségek az ingatlanpiac legvonzóbb szegmensében

Portfolio
A tavalyi év közepe óta 45%-kal emelkedtek a kivitelezési költségek a logisztikai piacon, így már nem az a kérdés, hogy elértük-e az 5 euró/négyzetméteres bérleti díjat, hanem az, hogy lesz-e ez 6 euró - mondta Nemes Rudolf, a HelloParks vezérigazgatója a cég maglódi raktárépület bejárásán. Nagy kérdés szerinte ugyanakkor, hogy az elmúlt években jellemző erős kereslet még meddig lesz fenntartható. A bizonytalanság ellenére (mely most minden szektort elural) a cég tovább fejleszti meglévő területeit és év végéig még három raktárcsarnok átadását tervezik összesen 130 millió euró értékben.

Hogy áll az ingatlanpiac legvonzóbb szegmense? "Az elmúlt egy-két évben több dolog is megrázta a logisztikai piacot Covidtól kezdve egészen a háborúig, ezalatt azonban a HelloParks három telket is megvásárolt, ahol közel 1 millió négyzetméternyi hasznos alapterületet tud fejleszteni. Az építkezések mind a maglódi, a pátyi és a fóti telkeken zajlanak - Maglódon az első épület...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés