Előfizetői tartalom

Ebben a mutatóban még Ausztriát is megverte a magyar szállodapiac

Portfolio
Európában már vannak befektetési tranzakciók, nálunk még nem nagyon. A Giro d’Italia jót tett a magyar turizmusnak és új, vidéki fejlesztések is indultak. A hotelpiac lábra állását azonban főleg közvetlen térségünkben a háború és a gyorsuló infláció is lassítja – állítja a Newmark VLK Hungary ingatlantanácsadó cég piaci összefoglalója. A nettó REVPAR, vagyis az egy kiadható szobára jutó bevétel tekintetében azonban kimagaslóan teljesített Magyarország a régiós országok viszonylatában.

Berlinben volt a napokban a legnagyobb európai hotelbefektetési konferencia (IHIF), amit a covid miatt két évig nem tudtak megrendezni. A szakértők többsége a fellendülés folytatódásáról beszélt, az üzleti és a szabadidős turizmus is meglódult, de például a Közép-Európa számára oly fontos két küldő piac, az amerikai és az ázsiai még óvatos, a háború miatt nagyon visszafogott...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés