Előfizetői tartalom

Képeken a felállványozott Citadella

Portfolio
Javában zajlik a Citadella felújítása, melynek során többek között sor kerül az erőd külső falainak rekonstrukciójára, valamint a belső udvarának felújítására is. A Gellért-hegy tetején fekvő 220 méter hosszú, 12–16 méteres falmagasságú erődöt az 1848-49-es szabadságharc után, 1854-ben emeltette a Habsburg uralkodó, az UNESCO pedig 1987-ben a világörökség részévé nyilvánította. Az építmény állapota azonban idő közben leromlott, így esedékessé vált a felújítás, amiről most az állványzatot biztosító Layher Kft. osztott meg fotókat.

A külső falak restaurálása során megtörténik a felületek letisztítása, a kalcit és gipsz kicsapódások eltávolítása, valamint a gyenge, mállott részek leszedése. A falak esetén a restauráció mellett kőcserére is sor kerül, mégpedig úgy, hogy a kövek vizsgálata során szakemberek döntik el, hogy melyeket kell cserélni, melyek azok, amelyek restaurálhatók. Mindezek miatt...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái