Veszprém városkép
Ingatlan

Elindult a dunántúli nagyváros egyik legnagyobb fejlesztése

Portfolio
Elindultak a munkálatok Veszprémben a Pannon Egyetem helyi campusán - írja a Magyar Építők. A beruházás keretei közt mélygarázs, felette pedig közösségi sportpark jön majd létre, de a projekt az átfogóbb, Zöld Város Veszprém fejlesztéshez is kapcsolódik.

Mint arról már korábban beszámoltunk, jelentős fejlesztés indul Veszprémben, ahol a Pannon Egyetem pofozza ki helyi campusát.

Az Egyetem utca 10-es szám alatt található korábbi sportpályák és régi parkoló helyén 200 férőhelyes, 5245,8 négyzetméteres mélygarázs épül a terepbe illeszkedve, a garázs tetején és környezetében pedig 1861 négyzetméteres multifunkciós sportpályát és 14 607 négyzetméteres zöldfelület alakítanak ki. Az új közpark eléréséhez belső út és gyalogos járdahálózatot is kialakítanak.

A projekt a West Hungária Bau Kft. és a Vemév-szer Kft. konzorciumának kivitelezésében valósul meg. A campus felújítása, fűtéskorszerűsítése és az egyetemi mélygarázs megépítése együttesen

csaknem 15 milliárd forintos beruházás keretében jön létre.

A fejlesztés koncepciójában kapcsolódik a Zöld Város Veszprém fejlesztéshez, melyben egybefüggő sétálóövezet jön létre, több szolgáltatással és szabadidős lehetőséggel kiegészülve, szintén a VEMÉV-SZER kivitelezésében.

A munkálatok 2022. májusától várhatóan 2024. június 30-ig tartanak.

A beruházás indulása kapcsán Porga Gyula, Veszprém polgármestere elmondta: "A zöldváros projekt részeként a belvárosba is elhozzuk azokat a funkciókat, melyeket korábban a Veszprémvölgyben, a Kolostorok és Kertek projektben is megvalósítottunk: olyan városi parkot hozunk létre, ahol a lecsendesedés, a pihenés és sport is teret kap, ugyanakkor a gyermekektől az egyetemistákon át a nyugdíjasokig mindenki talál majd itt kedvére valót.”

Csillag Zsolt, a Pannon Egyetem kancellárja többek között a beruházás fontosságát is kiemelte: "A most induló beruházásokat nyugodtan nevezhetjük történelminek, hiszen az egyetem fennállása során még sosem állt rendelkezésre ilyen mértékű forrás az épületeink, központi kampuszunk megújítására, modernizációjára. A projekt keretében megvalósuló fejlesztésék egy jóval hatékonyabb működést tesznek majd lehetővé, míg az épülő mélygarázs és az új szabadtéri sportpályák tovább bővítik a szolgáltatási palettát” - mondta el.

Címlapkép: Getty Images

Liszicsanszk
Orosz útlevél
Puskák
Karikó Katalin
Maszk eldobva
2022. október 18.
Portfolio Future of Finance 2022
2022. szeptember 6.
Sustainable World 2022
2022. szeptember 7.
Private Health Forum 2022
2022. szeptember 15.
Property Investment Forum 2022
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
Díjmentes online előadás
Érdemes most beszállni?
Könyvajánló
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Budapest lakás Andrássy út